foto's: Maarten Ederveen

Harrie Jekkers & Klein Orkest

Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug

teksten: Koos Meinderts en Harrie Jekkers | composities: Harrie Jekkers en Léon Smit
bas: Chris Prins | toetsen: Henk Jan Heuvelink | drums: Niek Nieuwenhuijsen
geluid: More Stage Services, Marc Noble en Wilbert van den Boogert
lichtontwerp: Reier Pos

Na een sabbatical van 14 jaar gevolgd door de zeer succesvolle voorstelling Jekkers en Jeroen (met Jeroen van Merwijk), heeft Harrie Jekkers de smaak weer te pakken. Anno 2017 wil hij nog één keer terug naar zijn muzikale roots, want voordat hij bekendheid kreeg als cabaretier was hij van 1979 tot 1985 zanger van de succesvolle popgroep Klein Orkest.
Nederland viel destijds als een blok voor hits als: Laat mij maar alleen, Koos Werkeloos en Over 100 jaar (zijn jullie allemaal dood).
De band scoorde twee evergreens: O, O, Den Haag en Over de Muur. Liedjes die na 35 jaar nog altijd hoog staan genoteerd in de top 2000 en overal uit volle borst worden meegezongen. Ook kreeg de band een Edison uitgereikt voor de LP Roltrap naar de Maan. Een LP met 13 prachtige kinderliedjes waarmee zo'n beetje half Nederland zijn kinderen heeft opgevoed.
Harrie Jekkers wil vroeger nog één keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest. Jekkers zal op zijn eigen cabareteske wijze vertellen over het ontstaan en het einde van die band, en hij zal daarbij worden begeleid door twee oorspronkelijk bandleden: Chris Prins (bas), Niek Nieuwenhuijsen (drums) en de nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink (toetsen).

Voor het seizoen 2018-2019 kunt u voor Harrie Jekkers en Klein Orkest rechtstreeks kaarten kopen in de theaters die op de tourneelijst staan, u betaalt dan de normale prijs voor een entreekaartje, zonder de extra kosten die ticketshops in rekening brengen. U wordt ook op de nieuwe tourneelijst goed op de hoogte gehouden welke theaters zijn uitverkocht.

foto:'s Maarten Ederveen

  • BVMooiweer

  • 035 - 6218741
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 - 2019 BVMooiweer / Radstaak Media Support