foto: Maarten Ederveen

Harrie Jekkers

Achter de duinen

Koninklijke Schouwburg Den Haag

Harrie Jekkers speelt solo-cabaretvoorstellingen exclusief in Koninklijke Schouwburg Den Haag


Jekkers na 23 jaar terug in het theater met nieuwe solovoorstelling


Harrie Jekkers staat vanaf september 2018 met een nieuwe cabaretvoorstelling exclusief in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Paul van Vliet, die ruim zes jaar bezoekers uit het hele land op de zondagmiddag naar Den Haag trok. Jekkers start zijn serie zondagmiddagbespelingen op 30 september 2018. De voorstelling draagt de titel Achter de duinen. Het is voor het eerst sinds 23 jaar dat de in Den Haag geboren en getogen cabaretier weer in een solo-cabaretvoorstelling te zien is.

Jekkers: "Toen ik het verzoek kreeg om Paul van Vliet op te volgen op zondagmiddag in de Koninklijke Schouwburg, wist ik meteen dat ik het ging doen. Ik vond het een enorme eer om de Nestor van het Nederlands cabaret op te volgen en vooral om dat te doen in de schouwburg waar ik als kind vroeger voorbij fietste en aan mij vader vroeg: ‘Waarom is die schouwburg eigenlijk Koninklijk?’ ‘Omdat de Koningin daar altijd naar toneel gaat kijken’, zei hij, ‘dus dat is niks voor ons."

Achter de duinen

In Achter de Duinen vertelt Jekkers middels liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier en over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. Maar de voorstelling zal niet blijven steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes werd gesneden. Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod.

Cabaret

Jekkers is met Klein Orkest momenteel in de theaters te zien met de muziekvoorstelling Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug. In het nieuwe programma Achter de Duinen treedt hij weer op als solocabaretier en begeleidt hij zichzelf op keyboard en gitaar. Hij vertelt zijn verhalen voor het eerst sinds lange tijd op de gebruikelijke Jekkers-manier met een lach, een traan en een korrel zout.

Voor info de kassa van de Koninklijke Schouwburg: 088 - 3565356 of

Alle voorstellingen beginnen om 15.00 uur, tenzij anders vermeld

Grote zaal
di 2 t/m za 21 juli 20.00 u
(behalve zo, ma en do)
uitverkocht
zo 27 oktober 2019  
zo 3 november  
zo 10 november  
zo 17 november  
zo 24 november  
zo 1 december  
zo 8 december  
zo 15 december  
zo 19 januari 2020  
zo 26 januari  
zo 2 februari   
zo 9 februari  
zo 16 februari  
zo 23 februari  
zo 15 maart  
zo 22 maart  
zo 26 april  
zo 3 mei  
zo 21 juni  
zo 28 juni   
  • BVMooiweer

  • 035 - 6218741
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2018 - 2020 BVMooiweer / Radstaak Media Support